Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Δοκιμαστική πρόσβαση και παρουσίαση Reaxys

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο οίκος Elsevier σε συνεργασία με την INTEROPTICS ΑΕΕ προσφέρουν δοκιμαστική πρόσβαση στο Reaxys για το διάστημα από την 1η έως την 21η Απριλίου 2024. Απαιτείται αναγνώριση διεύθυνσης IP του Ε.Μ.Π. Για απομακρυσμένη σύνδεση, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Δικτύων ΕΜΠ.

Επίσης έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή παρουσίαση με τίτλο Breaking Barriers in Chemistry Research with Reaxys που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. (σύνδεσμος) και θα επαναληφθεί στις 28 Μαρτίου στις 4:00 μ.μ. (σύνδεσμος). Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται εγγραφή.

Η πρωινή συνεδρία θα μαγνητοσκοπηθεί και όλα τα δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και αποθήκευση σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Περιεχόμενα παρουσίασης:

  1. Εισαγωγή στο Reaxys: Ολοκληρωμένο περιεχόμενο
  2. Το Reaxys στην υποστήριξη της έρευνας
  • Αναζήτηση βιβλιογραφίας στο Reaxys
  • Προηγμένο πρόγραμμα δημιουργίας ερωτημάτων: Εξοικονόμηση χρόνου και λήψη ακριβών δεδομένων
  1. Reaxys Structure Editor: Δομή σχεδίασης χρησιμοποιώντας το Marvin JS ή το Chemdraw
  2. Τι νέο υπάρχει για καινοτομία
  • Προγνωστική ρετροσύνθεση του Reaxys
  • Φαρμακευτική χημεία στο Reaxys: Οπτικοποίηση βιοδραστικότητας για συγκεκριμένη ουσία και SAR
  1. Ερωτήσεις

Το Reaxys είναι ένα εργαλείο για την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων για ακαδημαϊκούς χημικούς που παρέχει εξαιρετικά επιμελημένα δεδομένα από τη χημική βιβλιογραφία και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την ενίσχυση της προηγμένης ανάλυσης, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη. Βοηθά τους χημικούς να εδραιώσουν σχέσεις δομής-δραστηριότητας, να εντοπίσουν πιθανή δραστηριότητα εκτός στόχου καθώς και τη βελτίωση του μεταβολισμού φαρμάκων, της φαρμακοκινητικής, και τις ιδιότητες τοξικότητας. Το Reaxys επίσης προσφέρει ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία εργαλείο ρετροσύνθεσης και ένα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης προκειμένου οι φοιτητές να αποκτήσουν δεξιότητες ψηφιακής παιδείας στη χημεία. Η πλατφόρμα ενθαρρύνει τους χημικούς να αναμειχθούν με την ανάπτυξη και τη διαδικασία δοκιμής και να εγγραφούν στην Ομάδα Χρηστών στο LinkedIn για τη δικτύωση και την ανταλλαγή σκέψεων.