Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Δοκιμαστική πρόσβαση και παρουσίαση Embase

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο οίκος Elsevier σε συνεργασία με την INTEROPTICS ΑΕΕ προσφέρουν δοκιμαστική πρόσβαση στην Embase για το διάστημα από την 1η έως την 21η Απριλίου 2024. Απαιτείται αναγνώριση διεύθυνσης IP του Ε.Μ.Π. Για απομακρυσμένη σύνδεση, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Δικτύων ΕΜΠ.

Επίσης έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή παρουσίαση με τίτλο Empower your Biomedical Research with Embase στις 27 Μαρτίου στις 4:00 μ.μ. (σύνδεσμος) και θα επαναληφθεί στις 28 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. (σύνδεσμος). Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται εγγραφή.

Η απογευματινή συνεδρία θα μαγνητοσκοπηθεί και όλα τα δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και αποθήκευση σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Περιεχόμενα παρουσίασης

  1. Εισαγωγή
  2. Το περιεχόμενο της Embase
  3. Πώς να χρησιμοποιήσετε την Embase για την παρακολούθηση της βιβλιογραφίας
  4. Αναζήτηση PICO για συστηματικές αξιολογήσεις
  5. Τριπλή σύνδεση για ακριβή αποτελέσματα
  6. Εξειδικευμένα βιοϊατρικά θέματα και ενότητες
  7. Ερωτήσεις

Η  Embase αποτελεί την πιο περιεκτική και ενημερωμένη βιοϊατρική βάση δεδομένων με σε βάθος ευρετηρίαση πλήρους κειμένου και εξειδικευμένες φόρμες αναζήτησης για την ανάκτηση ακριβών αποτελεσμάτων. Παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις στους ερευνητές προκειμένου να διευκολύνει τις συστηματικές ανασκοπήσεις και να προωθήσει τη λήψη κλινικών αποφάσεων βάσει αποδείξεων, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη και τη συμμόρφωση φαρμακευτικών προϊόντων και ιατροτεχνολογικών συσκευών.