Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Επικείμενη εξάντληση άρθρων Ανοικτής Πρόσβασης στoν Springer Nature

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναμένεται να εξαντληθεί ο προβλεπόμενος αριθμός δημοσίευσης άρθρων σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης, που μπορεί να καλυφθεί από την κοινοπραξία στον εκδότη Springer Nature σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών (Μάιος 2024).

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση προς την κοινότητα ώστε να παρέχεται όσο το δυνατόν πιο επίκαιρη πληροφόρηση για το χρονικό διάστημα εξάντλησης των άρθρων.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας σχετικά με τις δράσεις του ΣΕΑΒ μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες: συμφωνίες ανοικτής πρόσβασης, οδηγός διαθέσιμων επιλογών Ανοικτής Πρόσβασης και το Παράρτημα Επιστημονικής Επικοινώνησης.

Διατίθενται επίσης: το ευρετήριο επιλέξιμων περιοδικών και η παρακολούθηση εκδοτικής παραγωγής των ιδρυμάτων στα πλαίσια των συμφωνιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ιδρυματικό υπεύθυνο για το ΕΜΠ Αλέξανδρο Ηλιάκη στο ailiak@mail.ntua.gr και 2107724095, με το Γραφείο ΣΕΑΒ, στο support@heal-link.gr και 2310998210, και με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης, στο scholarly@heal-link.gr και 2610969625.