Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Δοκιμαστική πρόσβαση στην βάση δεδομένων zbMATH

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο εκδοτικός οίκος Springer Nature στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Σ.Ε.Α.Β. προσφέρει δοκιμαστική πλήρη πρόσβαση στην βιβλιογραφική βάση δεδομένων zbMATH μέχρι τις 18 Απριλίου 2019.

Η συγκεκριμένη βάση καλύπτει την βιβλιογραφία στους τομείς των θεωρητικών μαθηματικών και των εφαρμοσμένων μαθηματικών σε πεδία όπως οι φυσικές επιστήμες, η επιστήμη υπολογιστών, τα οικονομικά και η μηχανική. Επίσης, καλύπτει την ιστορία και τη φιλοσοφία των μαθηματικών. Την επιμέλεια της έχουν από κοινού το FIZ Karlsruhe , η Heidelberg Academy of Sciences and Humanities και η European Mathematical Society (EMS). Μέχρι στιγμής, η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια αναφορές από 3.000 επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 180.000 βιβλία. Στην zbMATH παρέχονται σύνδεσμοι σε περιεχόμενο πλήρους κειμένου, και ειδικά ανοικτού περιεχομένου μέσω ElibM, EuDML κ.α. Δίδεται επίσης δυνατότητα προβολής της ιστορικού δημοσίευσης μέσω των προφίλ τόσο των συντακτών, όσο και των περιοδικών.

Για την πρόσβαση απαιτείται αναγνώριση διεύθυνσης IP του Ε.Μ.Π.
Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για τη χρήση της zbMATH. Για να συμμετάσχετε πατήστε εδώ. Στην συνέχεια επιλέγετε ENTER AS GUEST, πληκτρολογείτε το όνομα σας και πατάτε ENTER ROOM.