Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Πρόσβαση στην πλατφόρμα Periodicals Archive Online

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΣΕΑΒ έχει συνάψει σύμβαση με την ProQuest και έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διηνεκές (perpetual rights) για όλα τα μέλη του στην αρχειακή συλλογή επιστημονικών περιοδικών Periodicals Archive Online (Collections 1-10).

Το Periodicals Archive Online (PAO) είναι ένα ψηφιακό αρχείο ορόσημο που προσφέρει μία εξαιρετική διεπιστημονική συλλογή με κάλυψη δύο αιώνων στις τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες, η οποία ισοδυναμεί με 15 εκατομμύρια ψηφιοποιημένες σελίδες. Με το εργαλείο αυτό, οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε μία πληθώρα ερευνητικού υλικού που καλύπτει πολλαπλούς κλάδους και ύπους δημοσιεύσεων, με μια ευρύτατη επιλογή της δημοσιευμένης έρευνας από το 1802 μέχρι τον 21ο αιώνα. Επίσης είναι μία πηγή παγκόσμιας κάλυψης καθώς τα περιεχόμενα του είναι σε πάνω από 20 γλώσσες καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα αρχεία που διατίθενται σήμερα.

Στο προσεχές διάστημα, οι τίτλοι περιοδικών που περιλαμβάνονται στη συλλογή PAO θα ενσωματωθούν στη λίστα περιοδικών που διατίθενται μέσω του portal του HEAL-Link και θα είναι προσπελάσιμοι μέσω του αλφαβητικού και θεματικού καταλόγου της ιστοσελίδας ηλεκτρονικών πηγών του ΣΕΑΒ.