Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Δοκιμαστική πρόσβαση στην πύλη στατιστικών δεδομένων Statista

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη της δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση Statista μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Θα παραμείνει ανοικτή για 60 μέρες (μέχρι 13-12-2023).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στατιστικών και δεδομένων αγοράς στον κόσμο, δημοφιλής επειδή ταιριάζει τόσο καλά στον σημερινό τρόπο εργασίας. Μπορείτε να φανταστείτε μια μηχανή αναζήτησης που φτάνει μόνο σε έγκυρες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, της οποίας την κλίμακα και την εμφάνιση μπορείτε να προσαρμόσετε σε πολλές περιπτώσεις και να εφαρμόσετε στη ροή εργασίας σας με μερικά κλικ. Όλο το περιεχόμενο εμφανίζεται με περιεκτικό τρόπο και η πλατφόρμα επιτρέπει μια διαισθητική πλοήγηση για να επικεντρωθείτε στην έρευνά σας. Η Statista επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στατιστικά στοιχεία, reports, forecasts & surveys, topic pages και infographics και τη δική μας έρευνα για 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές. Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου όλα τα μέλη έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε:

  • Statistics
  • Reports
  • Forecasts & Surveys
  • Topic Pages
  • Market Insights
  • Company Insights
  • Consumer Insights
  • Company Insights & Consumer insights είναι add-on modules τα οποία μπορούν να συμπεριληφθούν στο Campus License.

Για εξοικείωση με τη βάση μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους από το κανάλι της Statista (Statista’s YouTube channel):

Data Sources and citation for Academia

Get started with Statista

Για να την χρησιμοποιήσετε, θα επισκεφθείτε το www.statista.com, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο ΕΜΠ. Όταν εισέλθετε στην πλατφόρμα της Statista θα πρέπει να βλέπετε το ακόλουθο μήνυμα καλοσωρίσματος δίπλα από το λογότυπο της Statista: Welcome to Statista , “University Name”! Free 60-day trial. Free access until 13.12.23, αυτό σηματοδοτεί πως έχετε συνδεθεί επιτυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κύριο Αλέξανδρο Ηλιάκη: ailiak@mail.ntua.gr. 2107724095.