Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Σεμινάριο για δημοσιεύσεις του εκδότη SpringerNature

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11.00 ώρα Ελλάδος. θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο συγγραφής από τον εκδότη SpringerNature για τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ).

Στο σεμινάριο οι συγγραφείς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την υπηρεσία αλλά και για τους λόγους που η δημοσίευση σε καθεστώς ΑΠ μπορεί να είναι επωφελής για την έρευνα και τη σταδιοδρομία τους. Θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και θα διαρκέσει μιάμιση (1,5) ώρα. Η παρακολούθηση γίνεται κατόπιν εγγραφής στην ακόλουθη σελίδα.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση γίνεται στα πλαίσια της υπογραφής της συμφωνίας μετασχηματισμού (transformative agreement) μεταξύ του ΣΕΑΒ και του εκδότη SpringerNature. Με αυτή εξασφαλίζεται η ολική απαλλαγή από τα έξοδα δημοσίευσης (Article Processing Charges-APCs) σε 2010 τίτλους υβριδικών περιοδικών για τους Έλληνες ερευνητές που ανήκουν σε Ιδρύματα-Μέλη του ΣΕΑΒ. Η συμφωνία αφορά 203 δημοσιεύσεις για το 2022, 415 για το 2023 και 500 για το 2024.

Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες https://www.springernature.com/fr/open-research/institutional-agreements/oaforgreece και https://www.springernature.com/fr/librarians/open-research-for-librarians/sn-oa-agreements/greece.