Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Παρουσίαση της βάσης δεδομένων SciFinder 4/11/2021

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων SciFinder n. Για την παρακολούθηση απαιτείται εγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου. Με την ολοκλήρωση της θα λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πληροφορίες συμμετοχής.

Η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά από την εκπρόσωπο της CAS Δρ. Tetiana Khristova με την ακόλουθη θεματολογία:

SciFinder-n is the latest scientific information solution from CAS. In addition to the reference, substance, reaction and supplier content found in SciFinder, SciFinder-n includes relevance-ranked results, step-by-step procedures and protocols, citation mapping, biosequence searching, retrosynthetic analysis, patent landscape mapping and much more—all accessible in a simple, easy-to-use interface.

Here is the agenda for the training:

  1. SciFinder-n interface, main capabilities
  2. Reference search, Boolean operators, truncation etc.
  3. PatentPak, tool that will help you to identify important chemical structure in patents
  4. Substance search by name and structure
  5. Reaction search, step-by-step protocols and retrosynthetic analysis

Για την χρήση της βάσης απαιτείται η εγγραφή μέσω στης ακόλουθης ιστοσελίδας. Είναι υποχρεωτικό η σύνδεση να γίνει μέσω IP του ΕΜΠ και κατά την συμπλήρωση των στοιχείων ταυτοποίησης να καταχωρήσετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΕΜΠ. Εξ αποστάσεως είναι εφικτή με την χρήση του λογισμικού VPN.

Δείτε τους ακόλουθους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες: σύντομος οδηγός, συχνές ερωτήσεις και συλλογή εκπαιδευτικών βίντεο.