Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Κανονισμός Διαδανεισμού

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τους χρήστες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Διαδανεισμού, είναι η κατοχή κάρτας/πάσου Βιβλιοθήκης η οποία θα πρέπει να είναι εν ισχύ .
  • Η υπηρεσία Διαδανεισμού παρέχεται δωρεάν προς όλα τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας (Δ.Ε.Π, Ε.Δ.Ι.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Επιστημονικοί Συνεργάτες, Διοικητικό Προσωπικό, Προπτυχιακοί, Μεταπτυχιακοί φοιτητές, Υποψήφιοι Διδάκτορες). Για το λόγο αυτόν έχει ορισθεί όριο αιτήσεων διαδανεισμών ανάλογα με το είδος του υλικού προς παραγγελία:

1. Άρθρα περιοδικών: 10 αιτήσεις ανά ακαδημαϊκό έτος.

2. Βιβλία:

α. 5 αιτήσεις για βιβλία που εντοπίζονται στις ελληνικές βιβλιοθήκες, ανά ακαδημαϊκό έτος. Τα έξοδα αποστολής & επιστροφής (μέσω courier) των βιβλίων επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το Ε.Μ.Π.

β. 5 αιτήσεις βιβλίων μέσω BL ή άλλων βιβλιοθηκών του εξωτερικού.

3. Πρότυπα: 3 παραγγελίες για κάθε ακαδημαϊκό έτος ανά χρήστη, εξαιτίας του υψηλού κόστους πρόσκτησης.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο χρόνος διαδανεισμού καθορίζεται στις 20 ημέρες

  • H παραλαβή των βιβλίων και άρθρων περιοδικών γίνεται αποκλειστικά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη, από τον πάγκο πληροφοριών ή από το γραφείο της υπηρεσίας Διαδανεισμού. Mέσω e-mail αποστέλλονται μόνο τα άρθρα που προέρχονται από τις Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, και όχι από την BL εξαιτίας της περιοριστικής ρήτρας που έχει επιβάλλει για τα πνευματικά δικαιώματα.
  • Για περιορισμό του κόστους της υπηρεσίας courier, οι διαδανεισμοί από βιβλιοθήκες εντός λεκανοπεδίου Αττικής, γίνονται από τους ίδιους τους χρήστες.
  • Στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής του διαδανειζόμενου υλικού από τον χρήστη, τότε μπλοκάρεται το δικαίωμα διαδανεισμού του χρήστη ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης.
  • Σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του υλικού, ο χρήστης ή η συνεργαζόμενη βιβλιοθήκη, καλύπτουν το σύνολο των εξόδων που βαρύνουν τη Βιβλιοθήκη για την αντικατάσταση του υλικού.
  • Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα της διακοπής των ως άνω παρεχομένων υπηρεσιών Διαδανεισμού σε χρήστες που δεν συμμορφώνονται με τους όρους του κανονισμού της Βιβλιοθήκης.

[show-team category=’diadanismos’ layout=’grid’ style=’img-rounded,img-white-border,text-left,img-above,3-columns’ display=’photo,position,social,email,telephone,name’]