Κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας.

Αναστολή λειτουργίας της βιβλιοθήκης ως τις 30 Νοεμβρίου 2020 λόγω έκτακτων μέτρων προστασίας από τη διασπορά του COVID-19

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020) Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας και της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764 7-11-2020) Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, αναστέλλεται η λειτουργία της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΜΠ και του Παραρτήματός της στο Συγκρότημα Πατησίων από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα τηρούνται οι ακόλουθες διαδικασίες

 • Το αναγνωστήριο και όλοι οι χώροι της βιβλιοθήκης παραμένουν κλειστοί για το κοινό.
 • Οι ηλεκτρονικές πηγές είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της βιβλιοθήκης https://lib.ntua.gr και στον ακόλουθο σύνδεσμο http://lib.ntua.gr/?p=1238
 • Η Βιβλιοθήκη παρέχει πληροφορίες και βοήθεια ως προς την αναζήτηση και εντοπισμό βιβλιογραφίας και υλικού ηλεκτρονικά στην υπηρεσία Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο επιλέγοντας ως Θέμα Βοήθειας: Αναζήτηση υλικού/ Επιστημονική πληροφόρηση. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης ΕΜΠ διευκολύνει και προσφέρει υποστήριξη στην αναζήτηση και έρευνα, με τη χρήση όλων των δυνατών ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εργαλείων και πηγών που διαθέτει. Για οποιοδήποτε αίτημα ή διευκρίνιση απευθυνθείτε τηλεφωνικά στα 210-7723878, 210-7721576 από 9 π.μ. έως 15 μ.μ.
 • Για οποιοδήποτε αίτημα ή διευκρίνιση σχετικά με θέματα του Παραρτήματος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο Συγκρότημα Πατησίων μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στα 210-7723313 (Βιβλιοθήκη – Κτίριο Αβέρωφ), 210-7723734 (Βιβλιοθήκη – Κτίριο Μπουμπουλίνας) από 9 π.μ. έως 14:30 μ.μ. και ηλεκτρονικά στο e-mail: librarypat@mail.ntua.gr
 • Αναστέλλονται όλα τα αιτήματα δανεισμού.
 • Αναστέλλονται οι επιστροφές βιβλίων και όλα τα δανεισμένα βιβλία έχουν ανανεωθεί μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου 2020. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα δεν υπολογίζονται οι τυχόν ποινές που έχουν καταχωρηθεί. Σε περίπτωση αυτοματοποιημένου μηνύματος του συστήματος για την καθυστέρηση βιβλίων αλλά και για οποιοδήποτε αίτημα ή διευκρίνιση σχετικά με θέματα δανεισμού απευθυνθείτε ηλεκτρονικά στην υπηρεσία Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο επιλέγοντας ως Θέμα Βοήθειας: Δανεισμός.
 • Οι βεβαιώσεις μη οφειλής υλικού θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά κατόπιν αιτήματος στην υπηρεσία Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο επιλέγοντας ως Θέμα Βοήθειας: Δανεισμός.
 • Στο Σύστημα Διαδανεισμού διεκπεραιώνονται μόνο τα αιτήματα για παροχή ηλεκτρονικού υλικού.  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε ηλεκτρονικά στην υπηρεσία Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο επιλέγοντας ως Θέμα Βοήθειας: Διαδανεισμός.
 • Η ηλεκτρονική υποβολή των διπλωματικών, μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών στο Ιδρυματικό Αποθετήριο θα πραγματοποιείται με αυτοαπόθεση εξ αποστάσεως. Η παράδοση του ηλεκτρονικού αντιτύπου μπορεί να γίνει μετά την αναστολή των μέτρων με φυσική παρουσία, είτε ταχυδρομικά. Για όλες τις εργασίες της Σχολής Αρχιτεκτόνων (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές), απευθυνθείτε στο τηλ. επικ. της Bιβλιοθήκης του Παρ. Πατησίων : 210 772 3313. Για οποιοδήποτε αίτημα ή διευκρίνιση σχετικά με θέματα του Ιδρυματικού Αποθετηρίου απευθυνθείτε ηλεκτρονικά στην υπηρεσία Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο επιλέγοντας ως Θέμα Βοήθειας: Ιδρυματικό αποθετήριο ΕΜΠ. Οι βεβαιώσεις κατάθεσης των εργασιών θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά κατόπιν αιτήματος στο e-mail: dspacentualib@mail.ntua.gr.
 • Η επιστροφή των συγγραμμάτων σε εκκρεμότητα στην υπηρεσία Εύδοξος, θα πραγματοποιηθεί με την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης, Οι δηλώσεις νέων συγγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
 • Διαρκής ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης www.lib.ntua.gr καθώς και στο λογαριασμό της στο Facebook.